تبلیغات
میز غذا - کلم بروکلی

میز غذا

دوشنبه شانزدهم شهریورماه سال 1388

کلم بروکلی

نویسنده: نیما   طبقه بندی: دانستنی های دنیای خوراکی ها، 

کلم بروکلی

بروکلی لغتی مشتق از کلمه ایتالیایی Bracci Piocoli و به معنای (بازوهای کوچک) می باشد. این سبزی از خانواده کلم ها تعلق دارد و دارای ظاهری مانند درخت است با شکلی جالب و گوشتی و گلچه هایی که معمولا سبز رنگ بوده وبا یک ترکیب درخت مانند بر روی شاخه هایی که از یک ساقه گوشتی، کلفت و خوراکی جوانه زده اند تشکیل شده است. این گروه گلچه ها با برگ های زیادی احاطه شده است.

شاید نام این سبزی در لیست سبزیجات مورد علاقه هر کسی وجود نداشته باشد. اما قطعا یکی از دوستان قابل اعتماد آشپزها به شمار می رود. بروکلی تقریبا همیشه در بازار یافت می شود و می توانید آن را در موارد بسیاری استفاده کنید. پخت کلم بروکلی به روش های زیادی اعم از بخارپز کردن، جوشاندن، کباب کردن و سرخ کردن صورت پذیر است.

بقیه در ادامه مطلب

چطور یک کلم بروکلی خوب را انتخاب کنیم؟

در هنگام خرید این سبزی به دنبال یک بروکلی با رنگ سبز پرنگ و گنچیه های سفت باشید که در واقع این موارد به معنای تازگی سبزی می باشد. بسیاری از سوپرمارکت ها فقط قسمت تاج بروکلی ( قسمت سر کلم به همراه گلچه های آن) را بدون ساقه آن بستده بندی کرده و می فروشند، اما اگر شما یکی بروکلی کامل بخرید، می توانید ساقه های خوشمزه آن را نیز در سوپ ها، به همراه سبزیجات تفت داده شده در کمی روغن و غذاهای دیگر استفاده کنید.

نحوه درست کردن بروکلی:

گلچه های کلم بروکلی را به اندازه های مورد نظر خود برش داده ولی برش ها را از داخ گلچه ها نزنید تا به آنها آسیبی وارد نشود.

بهترین روش برای برش زدن آن استفاد از ی چاقوی کوچک و برش عمودی ساقه کلم است. با این روش گلچه ها بدون آن که آسیب ببینند به راحتی از هم جدا می شوند. به هنگام طبخ این سبزی در تابه، خرده هایی ریز از گلچه ها جدا می شوند ( که به راحتی می سوزند و از بین می روند) ولی گلچه ها شکل درخت مانند خود را حفظ می کنند. در صورتی که پوسته ی روی ساقه بروکلی را پیش از پختن جدا کنید، ساقه آن نیز به اندازه گلچه ها خوش طعم خواهد بود ( زیرا لایه خارجی ساقه معمولا حالت سفت و چوب مانند دارد).

خواص بروکلی :

بروکلی غنی از ویتامین های A,K,E و فیبر خوراکی می باشد. این سبزی همچنین دارای مواد غذایی مختلف با خواص ضد سرطانی است. یک وعده غذایی مختلف با خواص ضدسرطانی است. یک وعده غذایی گل کلم بیش از 30 میلی گرم از ویتامین C روزانه بدن و نصف فنجان از آن 52 میلی گرم از این ویتامین را تامین میکند. البته توجه داشته یاشید که در صورتی که این سبزی به مدت بیش از 10 دقیقه بجوشد، بخش اعظم خواص خود را از دست خواهد داد.

معمولا این سبزی به صورت آب پز و یا بخارپز مصرف می شود، اما ممکن است به صورت خام نیز مورد مصرف قرار گیرد، به طوری که اخیرا مصرف خام آن در سینی های اردور (پیش غذا) مرسوم شده است. اگر چه تحقیقات نشان داده که آب پز کردن بروکلی سطوح ترکیبات ضد سرطانی را در آن کاهش می دهد اما به همان نسبت، طبخ آن با هر یک از روش های دیگر مانند بخارپز کردن، پختن در ماکروفر و تفت دادن آن در کمی روغن (روش Stir-Fry ) به هیچ عنوان باعث کم شدن این ترکیبات نمی شوند( البته در دو مورد فوق نیز باید مدت طبخ بسیار کوتاه باشد.

چند روز می توان بروکلی را نگهداری کرد ؟

بروکلی را می توان تا 4 روز در یخچال نگهداری کرد

 

نویسندگان

نظرسنجی

    چه نوع غذایی را بیشتر می پسندید





آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :