تبلیغات
میز غذا - مایونز را با ماست رقیق كنید

میز غذا

چهارشنبه بیست و ششم اسفندماه سال 1388

مایونز را با ماست رقیق كنید

نویسنده: نیما   

مایونز، سسی است كه در گذشته خانم‌های خانه‌دار خودشان در منزل تهیه می‌كردند و تركیبی است از تخم‌مرغ ، سركه و روغن مایع ، چیزی مثل «امولسیون»، یعنی همه‌ چیز در حالت معلق و در تهیه انواع غذاهای سرد به خصوص سالاد الویه ، سالاد كلم و یا ماكارونی استفاده می‌شود.

اما تركیب زرده تخم‌مرغ و روغن مایع در تهیه این نوع سس به علت بالا بردن چربی خون، باید به میزان محدودتری مورد مصرف قرار گیرد، زیرا هر فرد می‌تواند در روز حد مشخصی از این مواد غذایی را بخورد.

در ضمن سس ‌مایونز كالری زیادی دارد، یعنی یك قاشق غذاخوری‌اش نزدیك به 100 كیلو كالری تولید می‌كند و دارای 11 گرم چربی است كه دو گرم آن چربی اشباع و بقیه از نوع غیراشباع هستند.

به علاوه، یك قاشق غذاخوری سس مایونز 70 تا 80 میلی‌گرم سدیم دارد و فشار خونی‌ها باید هنگام خوردن این سس مراقب باشند.

در ضمن، از آنجا كه تخم‌مرغ خام ممكن است ناقل میكروب سالمونلا باشد كه می‌تواند تولید مسمومیت كند (مثلا در تخم‌مرغ‌های شكسته، آلوده و غیر بهداشتی یا سوسیس و كالباس مانده) بنابراین بهتر است هنگام مصرف سس مایونز در تهیه انواع غذاهای سرد، دقت كافی به خرج دهید.

جالب است بدانید سس‌هایی كه در كارخانه‌ها به صورت پاستوریزه تهیه می‌شوند، تخم‌مرغ‌شان حرارت لازم را می‌بیند. برای همین متخصصان توصیه می‌كنند اگر می‌خواهید سس آماده تهیه كنید، حتما محصولات كارخانه‌های معتبر و استاندارد را انتخاب كنید.

درباره سس‌های رژیمی نیز باید بگوییم یك قاشق غذاخوری از آنها 50 كیلوكالری انرژی در بدن تولید می‌كنند، برای همین افرادی كه حتی كلسترول خون هم دارند، می‌توانند به میزان كم از این نوع سس‌ها بخورند.

برای تهیه انواع غذاهای سرد بهتر است از تركیب ماست و سس استفاده شود، حتی به‌ صورت كارخانه‌ای، سس ماست در دسترس است و چون در رستوران‌ها و برخی خانواده‌ها، در تهیه انواع غذاهای سرد و فست‌فودها ، از سس استفاده می‌كنند، می‌توان سس ماست را جایگزین این سس‌های پرچربی كرد، در این صورت مصرف كم آنها اشكالی ندارد.

در ضمن اگر تمایل دارید مایونز را خودتان در خانه تهیه كنید، بهتر است از نمك كمتر، ادویه‌ی بیشتر و تركیب آب لیموترش و روغن زیتون بهره ببرید.

فقط توجه داشته باشید به هیچ وجه از تخم‌مرغ‌های شكسته یا ترك‌ خورده، استفاده نكنید.

نویسندگان

نظرسنجی

    چه نوع غذایی را بیشتر می پسندید





آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :